Gėrimai iš augalų
Moderator: Visi tvarkytojai
-
- Posts: 229
- Joined: Wed 05 14, 2003, 12:36
- Location: Panevėžys
KAŠTONŲ ALUS ( šaltinis: seni laikraščiai kaimo sodybos palėpėje ):
Į 3l stiklainį įpilti vandens, tada į stiklainio dugną su svareliu panardinti 10 - 30 kaštonų ( prieš tai nulupti ir perpjauti per pusę, tačiau daugiau nesmulkinti ).
Į berti cukraus, įpilti pusę stiklinės grietinės arba pieno išrūgų ir dvi savaites, uždengus marle, parauginti.
Gerti po 1 - 3 stiklines per dieną.
Išgėrus ant tų pačių kaštonų užpilti dar vandens, įdėti cukraus - per dvi savaites jie įrūgs ir turės tas pačias savybes.
Stiprina organizmą;
Šalina radionuklidus;
Aprūpina variu;
kalciu;
kobaltu.
O GYVENIMAS TOKS PUIKUS!
-
- Posts: 229
- Joined: Wed 05 14, 2003, 12:36
- Location: Panevėžys
VYNO ( "Dievų gėrimas" ) gydomosios savybės:
antiseptikas, stiprina organizmą, atstato jėgas po ligų, žvalina, "senų žmonių pienas", stabdo aterosklerozės vystymąsi, stabdo ląstelių senėjimą, stabdo vėžinių ląstelių dauginimąsi, antibakterinės savybės,
//gripas, bronchitas, plaučių uždegimas, peršalimo ligos - karštas su prieskoniais ir cukrumi//, stiprina ir gydo skrandį bei žarnyną, opaligės ( raudonas ), normalizuoja medžiagų apykaitą, mažina cholesterino kiekį kraujyje, mažina radiacijos poveikį, širdies ligos ( lengvas baltas ), //minkšitna kraujagysles, mažina trombų pavojų, mažina miokardo infarkto pavojų - pusiau sausas//, anemija ( raudonas, stalo ), šalina druskos perteklių, sąnarių ataugas, po kojų ir rankų lūžių, stiprina kaulus, šlapimo pūslės akmenys( sausas baltas ), podagra ( šampanas ), svorio metimui - skiestas per pus su karštu vandeniu raudonas sausas.
Per dieną: vyrams iki 300ml, moterims iki 150ml. Geriau prieš valgį. Geriau mažiau išlaikytas.
Gipą ir peršalimo ligas gydantis vyno nuoviras:
5 gvazdikėlius užberkite 1 stikline cukraus, užpilkite 0.5l vandens ir 300ml raudonojo sauso vyno. Gautą antpilą virkite tol, kol liks pusę skysčio.
Išsimaudykite karšto vandens duše ar vonioje, kruopščiai nusišluostykite, išgerkite pesę stiklinės paruošto vyno nuoviro, o kai išprakaituosite, dar kartą kruopščiai nusišluostykite, atsigulkite į lovą, užsidėkite karšto vandens pūslę ir šiltai užsiklokite.
O GYVENIMAS TOKS PUIKUS!
-
- Posts: 378
- Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13
-
- Posts: 95
- Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17
Ash irgi paskutiniu metu priesh alkoholi. Paprasciausiai stengiausi gerti ir valgyti ko prasho organizmas. Kartais kartais uzsinoriu shalto alaus bokalo, bet ir tai buna karta per du menesius. Mes su dukra pacios darome kartais "vyna": uzpilame razinas shaltu vandeniu ir palaikome kol ishpamps: vat jums ir naturaliausias vynas gaunasi. Darzelyje dare dukra, tad dabar ir namie vis prasho. Patinka tas darymo procesas, o gerti iniciatyvos per daug nerodo, tad viskas lieka man.
-
- Posts: 264
- Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
- Location: Vilnius
- Contact:
Visokie raudoni ( ) vynai, sidrai ir panašūs gėrimai rekomenduojami todėl, kad juos gaminant naudojamos vynuogių, obuolių visos dalys, taip pat ir žievelė. Tokiu būdu šiuose gaminiuose būna daug kalio. Būtent dėl kalio juos vartoti sveika. O dėl spiritus vini - nesveika. O jau vyno ar sidro kapsulės - visiškas absurdas: minimum malonumo, maximum išlaidų. Lyg neįmanoma gauti kalio normaliu keliu, tas pačias vynuoges, obuolius valgant. Dabar rekomenduojama parduotuvėje pirktus obuolius nulupti. Taip išvengiant įvairių medžiagų, kuriomis buvo apdoroti, idant ilgiau laikytųsi. Ir kalis iškeliauja su žievele į šiukšlių kibirą...
Kai obuolį nusiskinsime nuo savo medžio, sukrimsime jį vos ne su visom sėklom. Ir nereiks jokio labai sveiko vyno gerti.
Kai obuolį nusiskinsime nuo savo medžio, sukrimsime jį vos ne su visom sėklom. Ir nereiks jokio labai sveiko vyno gerti.
-
- Posts: 264
- Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
- Location: Vilnius
- Contact:
Aš primygtinai nesiūlau atsisakyti, tiesiog diskutavau tema sveika - nesveika.
Tai daugiau buvo komentaras šauniems žmogučiams (prašom neįsižeisti už mažybinę formą), kuriems alkoholis jokioj formoj įspūdžio nedaro, nereikalingas ir nepageidautinas. O rūpinimasis savo sveikata yra. Tad visai suprantama, kad kyla klausimas, ką galima gauti atsisakius alkoholinių gėrimų ir ką - prarasti.
Žinau tiksliai - aš mielai išgersiu taurę natūralaus vyno šaunioj kompanijoj. Dėl ritualo, maloniai nuteikiančio tiek sielą, tiek gomurį.
Gal todėl nemėgstu stiprių gėrimų - sunku jais mėgautis. Skonis šiaipsau, o pašalinis - alkoholio - poveikis pasireiškia beregint.
Tai daugiau buvo komentaras šauniems žmogučiams (prašom neįsižeisti už mažybinę formą), kuriems alkoholis jokioj formoj įspūdžio nedaro, nereikalingas ir nepageidautinas. O rūpinimasis savo sveikata yra. Tad visai suprantama, kad kyla klausimas, ką galima gauti atsisakius alkoholinių gėrimų ir ką - prarasti.
Žinau tiksliai - aš mielai išgersiu taurę natūralaus vyno šaunioj kompanijoj. Dėl ritualo, maloniai nuteikiančio tiek sielą, tiek gomurį.
Gal todėl nemėgstu stiprių gėrimų - sunku jais mėgautis. Skonis šiaipsau, o pašalinis - alkoholio - poveikis pasireiškia beregint.
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
-
- Posts: 264
- Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
- Location: Vilnius
- Contact:
-
- Posts: 2703
- Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
- Location: Vilnius
Idomi cia pas jus diskusija apie alhogoli Mano tevelio tevelis - senelis - jaunysteje dirbo carinej valsciaus rastineje ir priprato gerti, todel paskui labai kente visa seima, tevelis net badaudavo vaikystej, paskui, kai senelis anksti mire nuo gerimo, tevelis penkiolikos metu ejo dirbt, kase griovius ir islaike seima, jauniausia sesute, galima sakyt, pats uzaugino, pats mokslams uzsidirbo, jo mama sakydavo, kad prie sunaus geriau gyveno nei prie vyro. Taigi tevelis buvo grieztai nusistates pries gerima, kaip ten rase:
nuo tada degtine keikiu
ir visus kvieciu
atsilyginti bjaurybei
lygiai tuo paciu...
Ir as ji visai suprantu, bet pati jau nesu tokia kategoriska, nors anksciau irgi vengdavau alhogolio, nes tevelis man buvo labi didelis autoritetas, taciau dabar supratau, kad reikia viska patirti savo kailiu (na, gal beveik viska, t.y. viska, kas domina ), kad suprastum, kas gerai, o kas nelabai, kaip sake Anastasija reikia paragauti visatos skonio, kad zinotum kas kartu, o kas saldu...
O Ingridai aciu uz kastonu alaus recepta - rudeni tikrai ismeginsiu...
nuo tada degtine keikiu
ir visus kvieciu
atsilyginti bjaurybei
lygiai tuo paciu...
Ir as ji visai suprantu, bet pati jau nesu tokia kategoriska, nors anksciau irgi vengdavau alhogolio, nes tevelis man buvo labi didelis autoritetas, taciau dabar supratau, kad reikia viska patirti savo kailiu (na, gal beveik viska, t.y. viska, kas domina ), kad suprastum, kas gerai, o kas nelabai, kaip sake Anastasija reikia paragauti visatos skonio, kad zinotum kas kartu, o kas saldu...
O Ingridai aciu uz kastonu alaus recepta - rudeni tikrai ismeginsiu...