Augalų kalba

Įvairūs sodinimo būdai, priežiūra

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
Pantera
Posts: 54
Joined: Thu 01 23, 2003, 21:18
Location: Vilnius

Augalų kalba

Post by Pantera »

Kadangi esame nutolę nuo gamtos, pamiršę senelių pamokymus, kaip skaityti gamtos kalbą, siūlau čia pasidalinti savo žiniomis, kaip bendrauti su gamta per augalus.

Radau įdomios informacijos.

Spygliuočiai medžiai - natūralus barometras :idea:

SPygliuočiai medžiai, ypač eglės nurodo, kokio oro laukti. Jų šakos palinksta prieš lietų ir pakyla prieš giedrą. Įdomiausia, kad šios savybės išlieka ir sausame medyje. Todėl po Kalėdų galima iš eglės išsipjauti dalį kamieno su šakele. Nuo jos reikia nulupti žievę, o pagrindą galima pritvirtinti prie atramos. Pati šakelė turi likti laisva. Po kiek laiko pastebėsite, kaip šakelė reaguoja į oro permainas, galima netgi susižymėti, kokia šakelės padėtis reiškia lietų, kuri - giedrą, o kuri tiesiog oro permainas.

Tikiuosi sužinoti ir daugiau gudrybių. :idea:
Neringa
Posts: 590
Joined: Tue 02 04, 2003, 20:30
Location: Vilnius

Barometrai

Post by Neringa »

Maciau tokiu barometru Moletu Etnokosmologijos muziejuje kur isikures salia Moiletu observatorijos. Ten dar ir daugiau idomiu dalyku is senoves lietuviu paprociu galima atrasti. Man labiausiai istrigo lietuviu naudota simbolika namams, audiniams puosti. Labai prasminga viskas, pasirodo.
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Mačiau tokią šakelę pas Leonardą kambary. Jis sakė, jog pirmus metus šakelė tikrai reaguodavo į atmosferos pakitimus ir rodydavo slėgį. Vėliau šią savybę šakelė po truputį praranda. Reikia naujos.

Dabar jei reikėtų pirkti barometrą, tai gerai pagalvočiau ar ne geriau tokią šakelę įsitaisyti. ;)
pasislepusi
Posts: 34
Joined: Wed 07 21, 2004, 23:40
Location: kaunas

augaleliai...

Post by pasislepusi »

vaa perskaiciau ka raset ir pagalvojau:nejaugi tik taip augalai bendrauja? as taip apsidziaugiau radus tokias temas kaip si ar gamtos kalba, bet pasirodo viska kitaip isivaizdavau... kazi ar nekalba kitaip augalai?ar jie nepaguodzia kai tau liudna ir nesidziaugia (suprantamai) kai ir tau dziugu? ar jie nepasidalija savo mintimis kai sekasi sunkiai mastyti (o kas daba moka laisvai mastyti)???

*o siaip tai pries lietu kambariniai augalai "verkia" :) ypac vaskuole
*tvenkiny zalieji dumbliai (tikslaus pavadinimo tai tikrai nezinau) pries lietu iskyla, o siaip buna nusileide (nu as taip pastebejau, kas cia zino kaip yra is tikruju :wink: )
Inge
Posts: 6
Joined: Sun 10 17, 2004, 20:33

Post by Inge »

Esu girdejus kaip krumu sakeles tarpusavy kalbasi...zmogus, su kuriuo nebendrauju siuo metu, yra sakes, kad girdejo dykumoje kaktusa kalbant. Ir ta asmenybe yra tikrai sausa, net nesitiki kaip jis apie tai prasitare, ateistiniu daugiau paziuru, pagal specialybe inzinierius, kvaisalu nevartoja. Jei kada gyvenime susieisim, butinai jo apie ta kaktusa paklausiu. As irgi labai noreciau patirti daugiau tokios magijos, deja...
angeliukas
Posts: 92
Joined: Mon 05 09, 2005, 15:30
Location: Bolzano-Italija...

Post by angeliukas »

As tai maciau kazkada per televizoriu rode eksperimenta, kaip geles reaguoja i trankia ir svelnia muzika, kad jei muzika tranki, tai nuvysta ar pan., o jei svelni atvirksciai... ar tik tai neirodo, kad geles turi jausmus, tik gal ne tokius, kokius juos isivaizduojame mes...
Kaip sauksi taip ir atsilieps
angeliukas
Posts: 92
Joined: Mon 05 09, 2005, 15:30
Location: Bolzano-Italija...

Re: augaleliai...

Post by angeliukas »

pasislepusi wrote:vaa perskaiciau ka raset ir pagalvojau:nejaugi tik taip augalai bendrauja? as taip apsidziaugiau radus tokias temas kaip si ar gamtos kalba, bet pasirodo viska kitaip isivaizdavau... kazi ar nekalba kitaip augalai?ar jie nepaguodzia kai tau liudna ir nesidziaugia (suprantamai) kai ir tau dziugu? ar jie nepasidalija savo mintimis kai sekasi sunkiai mastyti (o kas daba moka laisvai mastyti)???
pritariu... as labiau linkus romantizuoti geles kalba ir bendravima su zmogumi ir tiketi, kad geles jaucia, gal net masto, o gal tiesiog aklai vykdo Dievo valia...
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

:wink: jaučia jaučia, dar ir kaip :wink: :lol:
n abet pagal augalus galima ne tik ir orą, bet ir laiką nustatyti - štai medetkų žiedeliai išsiskleidžia ir užsidaro tam tikru dienos laiku, dabar tiksliai nepamenu, atrodo užsiskleidžia apie 17 val., o gal ir anksčiau :roll:
o yra tokia raudona uoga katuogė (Rubus saxatilis), kuri dera po žemuogių ir kurios uogos primena granatų sėklytes (jos rūgštokos, bet tikrai valgomos :!: ), tai anksčiau žemdirbiai pagal ją orientuodavosi, kada galima džiovinti šieną - jei katuogės lapeliai susisukę į vamzdelius, tai reiškia, kad ilgai bus geras saulėtas oras, o jei išsitiesę - lauk lietaus. aš bandžiau praėjusią vasarą stebėti tas katuoges, tai labai ryškaus susisukimo nepastebėjau, bet gal ir vasaros geros nepasitaikė - reiks ir vėl atkreipti dėmesį į tas paslaptingas katuoges :P :D
Post Reply