Toltik, čia karščiuojatės kaip tik tamsta, todėl, greičiausiai nepateikėt nė vieno argumento, o rėmėtės tikriausiai pasakomis
Toltik wrote:Taigi tai energetiškai pats neefektyviausias maistas ir taip šneku ne tik aš, bet ir didžiai gerbiami mokslininkai, kurie sugeba pakilti virš visuomenės
Prašau man pasakyti nors vieno tokio mokslininko vardą ir pavardę?
Toltik wrote:organizmui reik išskirti daugiau fermentų ir tų pačių brangiausių vitaminų kurių mėsoje nei su žiburiu nerasi
Visų pirma, fermentai - tai baltymai, virškinimo katalizatoriai. Baltymų daugiausiai turi būtent mėsa, žuvis, varškė ir kt. gyvulinės kilmės produktai... Dėl vitaminų mėsoje, tai jau visai prajuokinai
Kad ir 1 nuoroda iš google
http://www.sveikatossodas.lt/index.php? ... 82&tid=380
Jei tingi skaityti, tai prašom:
Aviena - turi daug vitamino E, fluoro
Kiauliena - daug B grupės vitaminų (B vitaminai gerina atmintį)
Kad suprastum teisingai, šie du buvo mėsos pavyzdžiai, toliau seka potencialūs Baltų medžioti gyvūnai:
Paukštiena - B grupės vitaminų, PP, cinko, geležies, fosforo, magnio
Elniena - pagal savo biologines ir skonio savybes užima vieną pirmųjų vietų tarp mėsos produktų. Ji puikiai virškinama, aminorūgštys pasisavinamos praėjus valandai, kai patenka į organizmą, o jautienai pasisavinti prireikia aštuonių valandų.
Visoje mėsoje taip pat yra truputį A, D, E vitaminų. C vitamino beveik nėra. Bendrai mėsa - tai didžiausias baltymų/riebalų šaltinis. Pvz. nutrijų mėsą sudaro 80-82% baltymų... Baltymai - pagrindinė raumenų statybinė medžiaga (ypatingai reikalinga toli keliaujant). Riebalai - apsaugo nuo šalčio, o skaidomi išskiria 2x daugiau šilumos nei angliavandeniai ar baltymai. Būtent todėl žmogaus organizmas žiemą linkęs kaupti riebalus
Taigi, tamstos žiburys matyt nedega
Dėl Kinijos nusikaltėlių - žinoma, verdant žūva beveik visi vitaminai, o valgant vien baltymus su riebalais, žinoma, ilgai netrauksi. Baltai šalia mėsos vartojo ir uogas/grybus, kuriuose gausu vitaminų, tačiau nėra riebalų, o baltymų yra tik grybuose. Iš augalinės kilmės produktų, kurie galėjo būti vartojami mūsų protėvių, buvo riešutai, turbūt vieninteliai laukiniai augalai, kurie turėjo riebalų. Be to, kažkada girdėjau tokią, ne visai mokslinę hipotezę, kad senovėje žmonės galėjo valgyti žalią mėsą, o apendiksas gamindavo tam reikalingas bakterijas. Dabar mokslininkai neturi vieningos nuomonės kam reikalingas apendiksas, bet dėl vieno sutaria - tai rudimentas. Kas dėl mėsos laikymo, tai žiemą, kai augalinio maisto ypatingi trukdavo, mėsa buvo tobulas variantas. Juk elniai kiškiai ir kiti - žiemą vasarą laksto
Yra dar ir visai nesenų duomenų, kaip vasarą išlaikoma arkliena, paskandinant ežere...
Jeigu manai, kad žmonės pradėjo valgyti mėsą dėl kelionės patogumų, tai pasakyk man kodėl Afrikos bušmėnai gyvena daugmaž sėslų gyvenimo būdą, vaisių mėtosi "ant kiekvieno kampo", o valgo ne tik vaisius, bet ir užsiima medžiokle?!
Toltik wrote:atiduoti savo gyvybinei veiklai reikalingus fermentus tam, kad nukenksminti ir pasisavinti mėsoje esančias medžiagas
Ir kokias gi kenksmingas medžiagas mėsoje reikia nukenksminti? Šiaip tai fermentai, kaip jau minėjau, yra reakcijos katalizatoriai, kurie reakcijos metu nesieikvoja... Mėsa, o tiksliau baltymai nėra pats efektyviausias energijos šaltinis, nes ilgai užtrunka ciklas per virškinimo traktą, o tai gaunasi energijos vartojimas energijai gauti, tačiau šilumai, bei raumenims geriausias šaltinis...
Dėl 50 kg., tai nepamiršk paskaičiuoti kiek juda karvė ir kiek žmogus
Beja, mano žiniomis, karvė sveria iki 500, o jautis iki 750 kg. Taigi, skaičiuojant pagal karvės svorį, neskaitant judėjimo suvartojamos energijos, 100kg žmogus turėtų suvalgyti 15-16 kg žolės. Dar vienas dalykas yra medžiagų įsisavinimas ir jų sintetinimas... Žolėdžių organizmas sugeba didesnį kiekį angliavandenių paversti riebalais negu žmogus, todėl jie ir "duoda" mums kalnus lašinių
Kas dėl daržovių ir žolės, tai turėjau omeny žolę, mano klaida.
Toltik wrote:O kas tau sakė ar kur radai parašyta kad burokėlyje, ridike, kviečiuose, rugiuose, žirniuose, oboliuose, kriaušėse, slyvose nėra fosforo? Ir dar iš kur iškapstei kad jis būtinas smegenų vystymuisi, o kitoms lastelėms yra nebūtinas?
O kur tu matei mane teigiant, kad fosforo nėra rugiuose, žirniuose ir t.t arba kad fosforas reikalingas tik smegenų vystymuisi?! Beja, berods ir tamstai abejonių neliko, kad senovės Baltai neaugino rugių, žirnių ar burokėlių. Prieštaraujate sau...
O iš jūsų tono susidaro ne kokia nuomonė apie tamstos smegenų vystymąsi ir psichinę būseną...
Neišaiškintų reiškinių, bei nepaaiškinamų archeologinių radinių galėčiau išvardyt nemažą sąrašą, bet tai niekuo nesusiję su mūsų Protėvių mityba ir bendrai su šiuo forumu
Mokslas - tai saves bei savo aplinkos tyrimas. Mokslinės išvados bei teorijos, tai susisteminta informacija per konkretaus mokslininko suvokimo prizmę. Suvokimas, gali būti paremtas kitu mokslu arba asmenine, įvairaus pobūdžio patirtimi. Kiekvieno teisė rinktis kuo tikėti, o kuo ne...
Kas dėl neardentaliečio ir homo sapiens, siūlau pasiskaityti Zecharia Sitchino knygas.
Ir šiaip nesuprantu, kai žmonės sutinka su esminiu teiginiu, bet ginčijasi tik tam, kad ginčytis (
Toltik wrote:Pirmieji lietuvaičiai persikėlę į dabartinę teritoriją galėjo valgyti mėsą, sutinku su tuo
). Čia tas pats, kaip įrodinėti kokia gera ir tolerantiška tavo religija, o kokia bloga manoji, norint patraukti savo pusėn...